tr?id=1705042142839857&ev=PageView &noscript=1 Naar binnen keren - Zero-point
christmas-3983889_1920 Naar binnen keren - Zero-point

Het is alweer de laatste maand van het jaar. De winter nadert. De bomen verliezen hun blad en de natuur komt langzaam echt tot stilstand. Wij hebben soms de neiging onszelf buiten de natuur te plaatsen. Alsof wij los functioneren van alles om ons heen. Maar dat is natuurlijk niet zo. Sterker nog: je leven wordt veel makkelijker als je je ritme aanpast aan wat er in de natuur om je heen gebeurt.
 


Kom zelf tot stilstand

Kom daarom zelf ook een beetje tot stilstand. Pak geen nieuwe zaken op. Maar rond juist zo veel mogelijk af en doe weg wat jou niet meer dient. Rommel uit je schuur, oude dozen, de stapel papieren op je buro. Soms neem je in deze periode ook afscheid van relaties of stop je met bepaalde activiteiten op je werk. In deze tijd kun je dat, heel natuurlijk, aanvoelen.

Adventstijd

Het is ook de tijd van de advent. De vier weken voor Kerst. Hoewel het vieren van de advent in onze cultuur weinig aandacht krijgt is het eigenlijk iets heel bijzonders. Bewust de adventstijd beleven helpt je om steeds meer naar binnen te keren. Zodat je de kerstdagen óók kunt gaan beleven als moment van diepe innerlijke stilte en verbinding.

 

December, Ingrid Brulez 

1000 Resterende tekens


Op de hoogte blijven

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd op de hoogte van interessante workshops of lezingen en krijg je regelmatig tips over gezondheid en vitaliteit. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.
Bekijk de laatste nieuwsbrief >