tr?id=1705042142839857&ev=PageView &noscript=1 Echinacea bij griep - Zero-point
cone-flower-2876541_1920 Echinacea bij griep - Zero-point


Corona crisis


Als er één kruid is dat ons deze Coronatijd door helpt dan is dat Echinacea. De rode Zonnehoed. Ze komt oorspronkelijk uit Noord Amerika en is door Dr Vogel (Zwitsers natuurgeneeskundige) naar Europa gebracht. Het is een krachtige en statige plant. Een echter genezer die iedereen in huis zou moeten hebben. 


De laatste weken van de winter zijn altijd lastig. We zijn te veel binnen, bewegen te weinig en krijgen maar een flintertje zonneschijn. Veel mensen worden dan vatbaar voor griep. En nu dan ook voor de nieuwe heftige variant: Corona. Sommige mensen hebben flink last van hoestbuien, bij anderen is het met een paar dagen weer gedaan. Maar de ouderen/zieken zijn natuurlijk véél kwetsbaarder. Daarom is het goed dat we in het land zorgvuldige maatregelen treffen.

Wat kun je zelf doen om je weerstand tegen Corona te versterken?


Wat kunnen we doen? 
Natuurlijk is het belangrijk om goed te slapen. En het is ook echt van belang om zoveel mogelijk zon op te doen. Dus ga naar buiten, wandel, fiets en beweeg. Zorg daarnaast voor een dagelijkse portie verse biologische groente en fruit. We hebben die extra vitaminen en mineralen hard nodig. Maar wil je hiernaast nog iets extra's doen? Preventief kun je geneeskrachtige kruiden erg goed inzetten tegen het griep/Corona-virus.

Echinacea: wat laat de plant ons zien? 

Eén van de krachtigste planten die we hiervoor kennen is de Echinacea. De Rode Zonnehoed. De stengel, het blad en de bloem van de Echinacea zijn stevig en statig. Alsof de plant zegt: "kijk uit hier ben ik en hier sta ik". Echinacea is dan ook bij uitstek een kruid dat de afweer versterkt. Echinacea zuivert het bloed, remt virus- en bacteriegroei en stimuleert je eigen afweersysteem. 

Een natuurlijke anti-griepmiddel

Bij Echinacea gebruiken we de tinctuur. Dat is een aftreksel van het kruid in alcohol. Heel bekend is de Echinaforce van dr Vogel. Bij acute keelpijn, verkoudheid, koorts of griep/Corona gebruik je ieder half uur 10 druppels (volwassenen) tot de klachten minder worden. Maar in deze tijd kun je Echinacea ook preventief heel goed inzetten. Gebruik 1x per dag 20 druppels. In de kruidengeneeskunde wordt Echinacea beschouwd als het natuurlijk alternatief voor de griepprik. Het is bij uitstek de remedie in deze Corona-tijd. Dus haal gerust een flesje in huis. 
 

Ingrid Brulez

Lian Krijnen
Heel goed dat jullie Echinacea benoemen , het werkt perfect bij griep en voor herstel na ziekte beter dan al het andere wat je koopt .

1000 Resterende tekens


Op de hoogte blijven

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd op de hoogte van interessante workshops of lezingen en krijg je regelmatig tips over gezondheid en vitaliteit. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.
Bekijk de laatste nieuwsbrief >