tr?id=1705042142839857&ev=PageView &noscript=1 Gezonde pancakes - Zero-point
pancake-1984712_1920 Gezonde pancakes - Zero-point

Als voedingskundige vind ik het iedere keer weer geweldig om te zoeken naar lekkere en gezonde maaltijden. Om je energieniveau te verhogen is een warm ontbijt een must. Daar hebben we iets op gevonden: American Boekweit Pancakes. En als ook de kids ervan smullen is het helemaal goed toch?
 

 

American boekweit pannenkoekjes met warm rood fruit

 

De topper in ons gezin zijn op woensdagochtend de American boekweit pannenkoekjes met warm rood fruit. Daar doe ik een dot volle biologische kwark op met honing en kaneel. Als je wilt strooi je er nog wat kokos overheen. Echt verrukkelijk.

 

Het recept is heel simpel: 

  • 1 deel boekweitmeel vermengen met 2 delen sojamelk/rijst-amandelmelk en theelepeltje bakpoeder
  • 1 ei gesplitst
  • rood fruit
  • 2 eetlepels volle kwark met 1/2 theelepeltje kaneel + honing
  • beetje kokos 

Bereiding: doe de eidooier bij het beslag en meng dit zorgvuldig.
Het eiwit mexen tot het pieken vormt en schep dit dan voorzichtig door het beslag. Doe wat kokosolie of roomboter in een koekenpan en schep met een grote opscheplepel, kleine rondjes beslag in de pan. Als de bovenkant belletjes begint te vormen, keer je de pannenkoekjs voorzichtig om. 

Kaneelkwark: meng 2 eetlepels kwark met een snufje kaneel en klein theelepeltje honing. Schep dit mengsel over de pancakes samen met het rode fruit en smullen maar! Als je wilt strooi je er nog wat kokosrasp overheen. (Bron: Marjon Willems, Natuur op je Bord)
 

Nog even over Boekweit:

Boekweit is geen graan maar een zaad. Het bevat goede complexe koolhydraten die de suikerspiegel stabiel houden. Dus genoeg energie zonder dip. Verder is Boekweit rijk aan vezels, vitaminen B1 en B6. Een feestje om zo de dag te beginnen.

 

Ingrid Brulez

PS: op de foto wordt er suiker gestrooid. Maar dat is helemaal niet nodig. Het rode fruit en de honing zijn van nature lekker zoet.

 

1000 Resterende tekens


Op de hoogte blijven

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd op de hoogte van interessante workshops of lezingen en krijg je regelmatig tips over gezondheid en vitaliteit. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.
Bekijk de laatste nieuwsbrief >