tr?id=1705042142839857&ev=PageView &noscript=1 Loslaten - Zero-point
autumn-leaf-3876213_1920 Loslaten - Zero-point

Het is het najaar en de bladeren vallen. Het leven trekt zich terug. Laat in deze periode de bomen je de richting wijzen. Het is nu de tijd om stil te staan bij wat je wilt laten gaan. Waar je afscheid van wilt nemen. Wat je los kunt laten. Laat alles van zwaarte gaan. Laat verdriet los en pijn. Neem bewust afscheid van dat wat klaar is. Het hoofdstuk dat dicht kan. Hoe doe je dat? 
 


De eerste stap is je bewust te worden van alles wat je al te lang bij je draagt

Alles waar je zwaar van wordt en vermoeid en somber. Verdrietig of wanhopig. Neem die zwaarte op in je hart. Voel het in je lijf. Maak contact met de pijn. Dat lijkt misschien te moeilijk of te naar, maar het kan. Soms met de arm van iemand anders om je heen. Ga naar de pijn toe. Inplaats van dat je je ervan af keert.

Als je je weg laat zakken in dat gevoel zul je merken dat de gevoelens veranderen. Heel natuurlijk. Ze worden lichter. Wanhoop verandert in boosheid. Boosheid verandert in verdriet. Verdriet verandert in acceptatie. Acceptatie wordt berusting. Berusting geeft ruimte. Ruimte geeft licht en heling. Het blaadje valt van de boom en dwarrelt rustig naar de grond.

 

Gun jezelf de lichtheid die dan ontstaat

Dat je opeens de blauwe lucht weer kan zien dwars door de takken van de bomen. Dat er rust komt en ruimte in je gemoed. Ga naar buiten, kijk naar de bomen, het bos. Verbind je met de vallende bladeren. Ga de weg van innerlijke heling.

 

Oktober, Ingrid Brulez

1000 Resterende tekens


Op de hoogte blijven

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd op de hoogte van interessante workshops of lezingen en krijg je regelmatig tips over gezondheid en vitaliteit. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.
Bekijk de laatste nieuwsbrief >