tr?id=1705042142839857&ev=PageView &noscript=1 Sharing is de toekomst - Zero-point
hand-1917895_1920 Sharing is de toekomst - Zero-point


Dingen samen doen
 

Laatst was ik bij een lezing over trends. De trendwatcher vertelde dat de Twin-Trend één van de belangrijkste trends is op dit moment. Dat wil zeggen: dingen samen doen. Samen een auto delen, huizenruil in de vakantie of met elkaar een moestuin onderhouden in de wijk. Prachtig toch? En al deze initiatieven komen van onderop. Vanuit mensen zelf. Niks politiek of overheid. We staan aan het begin van grote maatschappelijke veranderingen. En dat willen we zelf.


De Twin-Trend is een bron van vernieuwing
 

Veel van die ideeën besparen niet alleen geld, maar zijn ook superleuk. Meer fun. Er zijn mensen die thuis een lekkere maaltijd bereiden waar buurtgenoten zich via internet voor kunnen inschrijven. Zo leren mensen uit de straat elkaar opnieuw kennen. Er ontstaan nieuwe positieve netwerken. De kracht van dingen samen doen is natuurlijk ongekend. In de dorpen is die saamhorigheid veel langer bewaard gebleven. In de stad is de Twin-Trend een bron van creativiteit en vernieuwing.


In Rotterdam of Amsterdam lease je een fiets of een brommertje. Dertig cent voor een ritje van 5 minuten. Als paddestoelen schieten de bedrijfjes uit de grond. Veel studenten kopen zelfs geen eigen fiets meer. Laat staan een auto. 
 

Na jaren van individualisatie en eigen belang, willen we het nu anders. Meer sharen, meer samendoen. En waarom zou je ook alles in eigen bezit moeten hebben? Op Zero-Point hebben we een bibliotheek. Mensen lenen boeken en brengen ze vanzelf weer terug. Alle boeken hebben we gekregen. Mooi toch? 


Community building - daar wordt de wereld beter van

Ik ben ervan overtuigd dat we meer en meer samen gaan doen. Minder hebben. Meer zijn. Community building. Mensen hebben elkaar nodig en maken elkaar gelukkig. Daar wordt de wereld alleen maar beter van. Misschien kijken onze kleinkinderen later terug op deze tijd als de grootste maatschapelijke revolutie van de 21-ste eeuw. Dat zou mooi zijn.

 

Ingrid Brulez

1000 Resterende tekens


Op de hoogte blijven

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd op de hoogte van interessante workshops of lezingen en krijg je regelmatig tips over gezondheid en vitaliteit. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.
Bekijk de laatste nieuwsbrief >