Nu we overgaan van zomer naar herfst wordt het zéker tijd voor een warm ontbijt. De traditionele Chinese Geneeskunst is daarin heel duidelijk. Ontbijten direct vanuit de koelkast kost veel energie. De koude dooft het verteringsvuur in je buik. Dat gaat ten koste van je vitaliteit. Hoe kan het beter?
Wil je de dag energiek beginnen?
Kies dan voor warmte! Havermoutpap met rozijnen, kaneel en stukjes appel is heerlijk. Roerei of lekkere pannenkoekjes van speltmeel, niet te versmaden. De warmte zorgt ervoor dat het verteringsproces optimaal van start gaat waardoor je direct meer energie tot je beschikking krijgt.
Bij een koud ontbijt moet het lichaam zich eerst inspannen om de koude uit de yoghurt of kwark op temperatuur te brengen. Voordat de voedingstoffen kunnen worden opgenomen. Dan lig je al een ronde achter.
Met een warm en voedzaam ontbijt van gezonde koolhydraten of eiwitten (met voldoende gezonde vetten) red ik het vaak tot een late lunch. Zo bouw je je energieniveau iedere dag verder op. Doen!
Ingrid Brulez
Mijn reacties