tr?id=1705042142839857&ev=PageView &noscript=1 Critical alignment yoga bij Zero-point in Breda
MilouVerdeijen Critical alignment yoga bij Zero-point in Breda


Praktische informatie


Lestijden:

Maandag: 17.15 – 18.30 uur 

Dinsdag 19.00- 20.15 uur

Woensdag: 20.30 - 21.45 uur
Vrijdag: 9.00 - 10.15 uur
 

Prijzen:
Proefles: €10,00

Losse les: €16,00

Abonnement:

- 1 x per week, per maand: €38,20
- 2 x per week, per maand: €61,15

 

Strippenkaart 1 jaar (52 weken geldig) 40 lessen: €425,00

5-strippenkaart, 8 weken geldig: €63,00
5-strippenkaart, 15 weken geldig: €77,00
10-strippenkaart, 15 weken geldig: €122,00
10-strippenkaart, 20 weken geldig: €142,50

 

Jongeren tot 18 jaar, studenten (op vertoon van studentenkaart) en gezinnen krijgen 10% korting op de wekelijkse lessen. Deze korting kan je aanvragen via email.  


Meer informatie 
www.yogaenpilatesbreda.nl
Telefoon: 06-51089893

Inschrijven (email)

Milou Verdeijen

Critical alignment yoga geeft ontspanning en kracht, innerlijke rust en verdieping. Je leert jezelf beter kennen en blokkades verdwijnen.

Het beoefenen van asana's (yogaoefeningen) is een heel andere benadering dan het uitvoeren van ontspannings- en meditatieoefeningen. Ontspanningsoefeningen geven lichaam en geest weliswaar enige tijd rust, zoals een goede massage of sauna dat ook doet, maar de overbelaste spierpatronen en stress verdwijnen niet uit het lichaam. Bij Critical Alignment Yoga is dat anders. Critical Alignment pakt chronische stress op zowel het psychische als het lichamelijke vlak aan. Bij een juiste manier van het beoefenen van asana's komen we oog in oog te staan met onze ambities en ook met stress, want die is hiermee sterk verweven. Deze bewustwording van stress is een belangrijke stap voorwaarts, want het (uitvoeren van de oefening) creëert ruimte. Door een goede technische uitvoering van de oefening en door passief te blijven registreren, dus zonder proberen in te grijpen, zorgen de ruimte en de open aandacht ervoor dat de stress langzaam zijn greep verliest. 


Hoe ziet een les eruit? 

Een les heeft altijd de volgende opbouw: van ontspannen (=loslaten van spanning) naar bewegen en dan naar kracht en coördinatie. Er wordt gebruik gemaakt van hulpmiddelen die dit proces verdiepen en versnellen.


Milou Verdeijen

Mijn basis is een HBO studie Oefentherapie Cesar. Al meer dan 25 jaar voer ik hierin een zelfstandige praktijk. Als yogadocent ben ik opgeleid volgens de Amerikaanse Yoga-Alliance richtlijnen bij Shakti Spirit yoga in Bali. Daarboven heb ik een Poweryoga opleiding gevolgd bij Tonnie Goes (2008) en getraind bij: Sarah Powers (Insight Yoga, 2012), David Swenson (Ashtanga yoga, 2010), Cat Kabira (Forrest yoga, 2010, 2011), Yoga Barn Ubud, Bali (Yinyoga, 2009-2012).
Vanaf 2012 heb ik verschillende bijscholingen Critical Alignment Yoga gevolgd bij Gert van Leeuwen en bij Kina Broekmans. Dit is nu de yogavorm geworden die ik in mijn lessen geef.Ik kan niet anders meer, omdat het voor mij allesomvattend is: anatomie, techniek en bewustwording komen samen. En zijn niet los te zien van elkaar! 


Wat kan je van mij verwachten? 

Door mijn gedegen opleiding en ervaring als Cesartherapeut kan ik heel goed inschattten wat mijn pupillen aankunnen. Je mag van mij dan ook verwachten dat ik voorafgaande, tijdens en na de lessen open feedback geef. Door alle kennis en ervaring die ik inmiddels heb opgedaan in zowel Yoga als Cesar zijn mijn Critical Alignment Yoga lessen prettig, ontspannend en actief en gebaseerd op een verantwoorde medische grondslag. 


Wat vinden de cursisten van de lessen? 

"In de lessen van Milou heerst een fijne sfeer, ontspannen en toch geconcentreerd. Milou is een gedreven, getalenteerde lerares. Haar grote kennis van de yoga en het menselijk lichaam gaat samen met ervaring, humor en tact. Ze is heel betrokken: bij alle studenten, op elk niveau, ziet, onthoudt en begeleidt ze de specifieke uitdagingen." 

"Ik volg haar lessen al jaren en ze geven me altijd inspiratie en plezier. En ook, haast terloops, inzicht en wijsheid. Bewustwording, niet alleen van mijn lichaam maar ook van al het andere wat in de wereld en het leven is. Dat helpt me lekker in mijn vel te zitten, ook buiten die paar yoga-uren per week. Ik hoop nog veel van haar te mogen leren."

Ellen 


"Wat ik als erg prettig in de lessen van Milou ervaar, is de verscheidenheid aan oefeningen. Niet iedere week dezelfde routine, maar iedere keer aandacht voor andere zaken. Daarnaast vind ik het erg leuk dat ze nieuwe dingen probeert. Zaken die zij uit bijscholing haalt en die haar goed bevallen, integreert zij weer in de lessen. Bovendien kan ik haar professionele begeleiding erg waarderen. Ze weet waar ze het over heeft en kan ook goed adviseren hoe je oefeningen anders kunt doen bij lichamelijke klachten. Zij heeft oog voor het individu. Tenslotte vind ik haar no-nonsens mentaliteit, 'niet te flauw doen', een prettige manier van lesgeven."

Groetjes, Esther


"Voor mij is belangrijk: 

De rustige en overtuigende manier van lesgeven van Milou. De persoonlijke aandacht bij eventuele problemen die zich voordoen, Het corrigeren waarbij duidelijk blijk gegeven wordt van vakkennis. 

Het geven van alternatieven in de uit te voeren houdingen/oefeningen. Het bewustmaken van het belang om correct en met discipline de oefeningen uit te voeren. Het besef laten ontstaan/groeien hoe belangrijk de houdingen zijn voor zowel ons lichaam als onze geest. Voorts nog de gave om de leerlingen vooral ook als het moeilijk valt te laten volhouden de oefeningen te voltooien.!!"
Ruud

Op de hoogte blijven

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd op de hoogte van interessante workshops of lezingen en krijg je regelmatig tips over gezondheid en vitaliteit. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.
Bekijk de laatste nieuwsbrief >

Psst... Wil je deze pagina delen?