tr?id=1705042142839857&ev=PageView &noscript=1 Pilates - Zero-point
MilouVerdeijen-1 Pilates - Zero-point
Praktische informatie

lestijden
Maandag: 16.00 - 17.00 uur
Dinsdag: 9.00 - 10.00 uur
en 19.00 - 20.00 uur

Prijzen

Proefles: €10,00

Losse les: €16,00

Abonnement:

- 1 x per week, per maand: €38,20
- 2 x per week, per maand: €61,15

 

Strippenkaart 1 jaar (52 weken geldig) 40 lessen: €425,00

5-strippenkaart, 8 weken geldig: €63,00
5-strippenkaart, 15 weken geldig: €77,00
10-strippenkaart, 15 weken geldig: €122,00
10-strippenkaart, 20 weken geldig: €142,50

 

Jongeren tot 18 jaar, studenten (op vertoon van studentenkaart) en gezinnen krijgen 10% korting op de wekelijkse lessen. Deze korting kan je aanvragen via email.  

Meer informatie
www.yogaenpilatesbreda.nl
Telefoon: 06-51089893

Inschrijven (email)

Milou Verdeijen & Marjoleijn Eigenraam

Bij pilates worden op een rustige manier met name de dieper liggende rompspieren getraind. Het is een heel toegankelijke en veilige methode voor iedereen om het lichaam sterk en soepel te maken.

Pilates

Joseph Pilates (1881-1967) is de grondlegger van Pilates. Hij liet zich o.a. inspireren door yoga en door de levensfilosofieën van de oude Grieken. Het principe van Pilates is dat het lichaam heel bewust getraind wordt vanuit de geest. En met name de rompspieren. Die rompspieren horen alle bewegingen in je lichaam aan te sturen, maar doen dat vaak niet. Met als gevolg dat je lichaam uit balans kan raken. Met Pilates hou je het lichaam en vooral je core, sterk en krachtig.


Hoe ziet een les eruit? 

We starten rustig met muziek en je warmt je spieren op via adem en beweging. Dit pas je daarna toe in de actieve oefeningen op de mat. De oefeningen zijn totaalbewegingen en maken je hele lichaam sterk, soepel en lang. Met een goede concentratie en precisie zul je de les ervaren als een intensieve training zonder dat je er spierpijn aan overhoudt. 
De lessen worden gegeven door mijzelf en Marjolein Eijgenraam.
 

Hoe zijn wij opgeleid?

Milou Verdeijen: "mijn basis is een HBO studie Oefentherapie Cesar. Al meer dan 25 jaar voer ik hierin een zelfstandige praktijk. Als pilatesdocent ben ik opgeleid bij Memento Bodyworks (klassieke pilatesmethode, 2006-7) in Tilburg en bij Fysiophysics (Perfect Pilates, 2005) in IJsselstein. Daarnaast heb ik getraind bij Yvonne Schuler (2009-11) en Memento Bodyworks (2005-2009). 
Sinds 2012 gebruik ik ook de critical alignment methode (een yogavorm) als basis voor mijn pilateslessen. Dit kan heel goed daar beide methodes de wervelkolom zien als centrum van het lichaam, en hier de oefeningen op gebaseerd hebben."


Marjolein en ik werken alweer meerdere jaren samen

Marjolein is in 1999 afgestudeerd aan de Dansacademie Arnhem in de richting uitvoerend theaterdans. 
Van 2004 tot en met 2006 heeft zij in Tilburg bij Memento Bodyworks de opleiding in de gehele pilatesmethode gevolgd. Daarna is zij blijven werken bij Memento Bodyworks waar ze privélessen en groepslessen pilates heeft gegeven. Naast het lesgeven heeft zij daar ook een aantal pilatesopleidingen en -cursussen verzorgd. 

MarjoleinEigenraam-1 Pilates - Zero-point


Wat kun je van ons verwachten? 

Milou: 'Door mijn gedegen opleiding en ervaring als oefentherapeut Cesar kan ik heel goed inschattten wat mijn pupillen aankunnen. Je mag van mij dan ook verwachten dat ik voorafgaande, tijdens en na de lessen open feedback geef. Door alle kennis en ervaring die ik inmiddels heb opgedaan in zowel pilates,yoga als Cesar zijn mijn pilateslessen prettig, ontspannend én actief en gebaseerd op een verantwoorde medische grondslag.' 

Marjolein: ' Mijn pilateslessen zijn vloeiend en gaan van de ene oefening over in de volgende.  Tussen de doorgaande bewegingen in geeft ze stretch oefeningen om spieren te verlengen. Ik geef veel aandacht aan de stabiliteit van het krachtcentrum en het van daaruit verlengen van heel het lichaam. Na de les voel je je weer een stuk langer. "

 

Op de hoogte blijven

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd op de hoogte van interessante workshops of lezingen en krijg je regelmatig tips over gezondheid en vitaliteit. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.
Bekijk de laatste nieuwsbrief >

Psst... Wil je deze pagina delen?