tr?id=1705042142839857&ev=PageView &noscript=1 Yin Yoga - Zero-point
Eva-Brink Yin Yoga - Zero-point

Praktische informatie


Lestijden
Donderdagavond: 19.00 - 20.15 uur 
in de Stilteruimte

Prijzen
Herfstactie: tijdelijk gratis proefles
Losse les: €15
Vier ritten kaart €56  herfstactie: 8 lessen voor de prijs van 4 (van €14 voor €7)
10 ritten kaart: € 125 


Meer informatie of aanmelden
Telefoon of Whatsapp: 06-52326222
www.evabrink.nl
 

Inschrijven (email)

Eva Brink

Yin yoga richt zich op het inwerken op het connectieve tissue/bindweefsel. Het is een meditatieve vorm van yoga en geeft ruimte in het lichaam in de ruimste zin van het woord. Niet alleen het bindweefsel maar ook het lichaamsveld wordt door yin yoga veranderd.


Afgelopen 20 jaar heeft met name Paul Grilley deze vorm van yoga weer opnieuw leven ingeblazen, door er veel over te publiceren en te laten zien dat deze vorm van yoga naast alle yang vormen een plaats verdient. Bij yinyoga worden de houdingen op een passieve maar toch actieve manier beoefend omdat ze langer worden aangehouden (tussen de 1 en 8 minuten). Hiermee wordt met name het bindweefsel (ook in de spieren) opgerekt en gestimuleerd. De gewrichten worden zo beweeglijker en actiever en er ontstaat meer opening en ruimte in het lichaam. 


Wat kan Yin yoga voor jou betekenen

Naast meer energie en een soepeler lichaam, ga je met de Yin Yoga de verstilling in, je gaat vertragen en ‘smelten’. Bindweefstel bestaat namelijk voornamelijk uit water. En water is de grootste informatiedrager in ons lichaam. O.a. door trauma(s), verkeerde houdingen, opgeslagen emoties, littekenweefsel, stress, ‘bevriest’ het water in het bindweefsel en ervaren we ongemak, pijn, krapte, stijfheid in ons lichaam.
Door langere tijd in een houding te zijn, breng je rek op het weefsel en ‘smelt’ het ijs waardoor je meer ruimte in je lichaam ervaart. Ook opgeslagen emoties of trauma’s krijgen de ruimte om vrij te komen en je verbind je met een groter veld van informatie om je heen.


Wees welkom

Door het beoefenen van Yin yoga kom je thuis bij jezelf. Tijdens de houdingen kun je echt verbinding maken met je lichaam, je energie systeem, je emoties en gedachten. Ook door de rust en de verstilling kun je een ruimte ervaren die voorbij gaat aan het denken, waarbij inzichten kunnen komen die je minder makkelijk krijgt in de dagelijkse waan van de dag.
Tijdens mijn lessen wens ik jou deze verstilling en verbinding toe, het thuiskomen bij jezelf; iets wat Yin yoga voor jou kan bekekenen. Ik nodig je van harte uit om het zelf te komen ervaren: wees welkom!
 

Over Eva

Ook wel Eva de verbinder genoemd. Verbindingen maken, mensen verbinden. Dat is wat ik leuk en ook erg vervullend vind.Een sterke wens is en blijft ook de verbinding te hebben en voelen met mijzelf. En vanuit deze verbinding met mezelf de verbinding te voelen met de ander. Een pad wat mij jaren geleden al bij yoga heeft gebracht. 

In eerste instantie ging ik zelf lekker naar les in Nederland en daarna in Spanje waar ik woonde. Uiteindelijk heb ik zelf in 2020 een opleiding tot Hatha yoga gedaan in Rishikes in India, waar Ashtanga ook onderdeel was van mijn opleiding. Daarna ben ik me in Nederland verder gaan scholen in Yin Yoga aan het Bivag instituut bij Emrik Suichies (nu Yin Association).

Ik vind het heerlijk om zelf les te krijgen in de krachtigere vormen van yoga zoals ik dat ervaar bij hatha lessen, flow lessen en ashtanga of power yoga. Om zelf les te geven resoneer ik meer met Yin Yoga, omdat ik daarbij veel beter kan afstemmen op mijzelf en de ander en een authentiekere les neer kan zetten gericht op thema’s die ook mezelf aangaan en daardoor ook kunnen raken bij mensen in de groep.
 

Op de hoogte blijven

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd op de hoogte van interessante workshops of lezingen en krijg je regelmatig tips over gezondheid en vitaliteit. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.
Bekijk de laatste nieuwsbrief >