tr?id=1705042142839857&ev=PageView &noscript=1 Zero-point - Zero-point
girl-797837_1920 Zero-point - Zero-point

De zon is van oudsher cruciaal voor onze gezondheid en ons welbevinden. We worden blij en opgewekt als we genoeg zonlicht tot ons nemen. Het goede nieuws is dat mensen die met regelmaat aan de zon worden blootgesteld een verlaagde kans hebben op MS en diverse kankervormen. Vitamine D speelt een belangrijke rol in dit mechanisme. Hoe zorg je voor een gezonde dosis zon? 


Zijn we nog buitenmensen?

Veel mensen komen - ook in de zomermaanden - nauwelijks buiten... We werken binnen. Hele dagen lang achter de computer of op kantoor. Als ik niet oplet doe ik zelf niet anders. Als je dan eindelijk neerploft op een terras is het risico op verbranden groot. Daarin schuilt het venijn. De hoge dosis ultraviolet-B-straling beschadigt makkelijk het DNA in de huidcellen en kan zo op termijn huidkanker en huidveroudering veroorzaken. 


Onze grootouders wisten het al

De kunst is matiging en regelmaat... Hé wat een ouderwetse termen. Maar onze grootouders wisten beter. Ga daarom - ook buiten de vakanties om - iedere dag een half uur zonlicht snuiven. Loop een extra blokje en stroop de mouwen op zodra het kan. En zet vooral je zonnebril af. Zo kan het zonlicht makkelijker je brein bereiken waardoor je vrolijker en zonniger wordt:)


Later in het jaar kan er dan nog een flinke portie vette vis en eieren bij om het vitamine D gehalte op peil te houden.


Geniet van de zon!

 

Ingrid Brulez

1000 Resterende tekens


Op de hoogte blijven

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd op de hoogte van interessante workshops of lezingen en krijg je regelmatig tips over gezondheid en vitaliteit. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.
Bekijk de laatste nieuwsbrief >