tr?id=1705042142839857&ev=PageView &noscript=1 Kies voor lichtheid en vertrouwen  - Zero-point
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_d248 Kies voor lichtheid en vertrouwen  - Zero-point


Corona crisis
 

Niet vaak hebben we een tijd gekend waarin we wereldwijd zo nauw met elkaar verbonden zijn geweest als nu. Maar het is een verbondenheid in onzekerheid en angst. Iedere minuut kunnen we via de media de maatregelen volgen die in de verschillende landen wereldwijd genomen worden om infectie met het Corona virus tegen te gaan. Maatregelen waarbij hele landen op slot gaan en mensen in isolatie thuis zitten. 

De vraag is hoe wij zelf ons steentje kunnen bijdragen in deze situatie?  Wat kunnen we doen?

 

Corona infectie

En hoewel de ziekte in de meeste gevalen licht verloopt en velen na een paar dagen weer op de been zijn, is het virus vrij makkelijk overdraagbaar. En het kan wel degelijk risicovol zijn voor ouderen en kwetsbaren, dus de zorgen zijn terecht. Tegelijkertijd hebben we ieder jaar enkele duizenden mensen die sterven aan multiresistente bacteriën en virussen, waar we nooit veel over horen.


In de zorg wordt er rustig, gedegen en toegewijd gewerkt 
De sleutel voor nu is of we voldoende capaciteit hebben om de zorg te kunnen blijven bieden die nodig is. Mijn dierbare man is één van die vele gezondheidswerkers in de ziekenhuizen die op dit moment hun beste beentje voor zetten. En uit eerste hand weet ik dat er zeer gedegen, rustig en toegewijd iedere dag hard wordt gewerkt om alles in goede banen te leiden. 

 

De vraag is hoe wij zelf, ons steentje bijdragen in deze situatie?  Wat wij zelf kunnen doen?
Zeker is dat gevoelens van angst, schrik en onrust niet helpen. Sterker nog, angst maakt ons kwetsbaar. Want ons immuunsysteem reageert op onze gevoelens. Maar angst kunnen we ook niet wegdenken. We kunnen er alleen mee leren omgaan.


Hoe ga je om met angst?

Het is belangrijk dat we ons realiseren dat we zeer, zeer gevoelig zijn voor de informatie die via de media tot ons komt. Of je dit nu wel of niet wilt. Eén van de belangrijkste maatregelen die je daarom kunt nemen is media-hygiëne. Dat wil zeggen: beperk strikt de informatie die je tot je neemt. Een mooie aanvullende maatregel naast het restrictieve beleid van de overheid:)

Kies voor positieve activiteiten
Kies daarnaast heel bewust voor activiteiten die je een goed en positief gevoel geven. Luister mooie muziek, ga naar het bos, lees inspirerende boeken, eet gezond, slaap veel, fiets en ga in de zon zitten. Realiseer je dat álles wat je tot je neemt, invloed heeft op hoe jij je voelt. Alles is voeding. Kies daarom voor positieve voeding. Zodat je niet alleen je fysieke lichaam goed voedt, maar ook je emotionele en mentale lichaam.

Hiermee switch je van angst naar lichtheid en vertrouwen
Als je voldoende positieve en inspirerende energie tot je neemt switch je als vanzelf je focus. Je switcht hierdoor van angst en onrust naar lichtheid en vertrouwen. Dat is wat deze tijd van ons vraagt. En dat is iets wat we iedere dag zelf kunnen doen. Dus keep up the Spirit!
 

Lieve groet Ingrid 

1000 Resterende tekens


Op de hoogte blijven

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd op de hoogte van interessante workshops of lezingen en krijg je regelmatig tips over gezondheid en vitaliteit. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.
Bekijk de laatste nieuwsbrief >