tr?id=1705042142839857&ev=PageView &noscript=1 Koorts is beter! - Zero-point
thermometer-3656065_1920 Koorts is beter! - Zero-point

In onze samenleving zijn de meeste mensen een beetje beducht voor koorts. Zeker bij babies of kinderen. En toch is koorts één van de effectiefste manieren om indringers als bacteriën en virussen een kopje kleiner te maken. Als jouw lichaam in staat is de temperatuur flink te laten oplopen heb je een krachtig verweer bij allerlei ziekteprocessen.
 


We grijpen snel naar koortswerende middelen als Paracetamol. Onbewust van het feit dan je je dan wel beter voelt, maar dat de ziekteverwekkers nog niet zijn verdreven. Dat is de reden dat je je nog lang moe of lamlendig kunt blijven voelen.

Koorts begint in het hoofd en trekt door het lijf naar de voeten. Het hele lichaam stelt zich erop in om afvalstoffen uit te scheiden via transpiratie, hoest en de darmen. Neem verwarmende kruidenthee (gember), wisseldouches, mild eten (fruit) en rust. Een koele washand op het hoofd helpt om warmte af te voeren. En natuurlijk schakel je bij twijfel direct de huisarts in.

 

Ingrid Brulez

1000 Resterende tekens


Op de hoogte blijven

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd op de hoogte van interessante workshops of lezingen en krijg je regelmatig tips over gezondheid en vitaliteit. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.
Bekijk de laatste nieuwsbrief >