tr?id=1705042142839857&ev=PageView &noscript=1 Joghurt als ontbijt?  - Zero-point
belly-3186730_1920 Joghurt als ontbijt?  - Zero-point

Wat is het standaard Nederlandse 'gezonde' ontbijt? Een bakje magere Joghurt met muesli en fruit. Liefst superfruit zoals bosbessen uit de diepvries. Dan denk je toch dat je goed bezig bent? En toch is dat niet waar. Sterker nog: zo'n ontbijt kost je energie! Hoe kan dat?
 

 

Spijsvertering optimaal laten functioneren

Dat is helemaal niet zo ingewikkeld om te begrijpen. Als we voldoende nutriënten binnen willen krijgen zoals essentiële vitaminen en mineralen, dan is het van belang dat onze spijsvertering optimaal functioneert. Dat ons verteringsvuur 'flink kan branden' zoals de Chinezen zeggen. 

Warmte geeft energie

 

Dat zijn intensieve processen waarbij alles wat je eet wordt afgebroken tot kleine stofjes die via de darmen in het bloed worden opgenomen. Warmte ondersteunt dit proces. Koude legt alles stil. Wil je energiek de dag beginnen? Kies dan voor een warm ontbijt. Bijvoorbeeld havermout, gebakken eieren, of lekkere boekwijt pannenkoeken met warm fruit. Dat geeft energie tot ver in de middag!

 

Maart, Ingrid Brulez

1000 Resterende tekens


Op de hoogte blijven

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd op de hoogte van interessante workshops of lezingen en krijg je regelmatig tips over gezondheid en vitaliteit. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.
Bekijk de laatste nieuwsbrief >