tr?id=1705042142839857&ev=PageView &noscript=1 Praktische Filosofie - Zero-point
PraktischeFilosofie Praktische Filosofie - Zero-point

Praktische informatie:

Wekelijks zijn er cursussen
Regelmatig is er een Open les


Benieuwd geworden? Je bent van harte welkom om contact op te nemen:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.praktischefilosofie.nl

 

De School voor Praktische Filosofie en Spiritualiteit

ONTDEK de KUNST van HET LEVEN. Ervaar meer rust, energie en geluk door kennis van filosofie in de praktijk te brengen. 
 

Over de cursussen

Onze cursussen zijn geïnspireerd op de Advaita filosofie (niet-twee) en omarmen een brede range van filosofische ideeën. Zoals van Plato, Buddha, Shakespeare, Gurdjieff en Śrī Śāntānanda Sarasvatī. De cursussen zijn breed van opzet en bedoeld om van werkelijk praktisch nut te zijn. Ze zijn niet gericht op studieprestaties. Er worden geen examens afgenomen.Veel van wat cursisten in deze cursus leren komt van de ervaring van medecursisten én hun eigen innerlijke wijsheid. De docenten, die de lessen geven, zijn zelf al lange tijd cursist op School en delen van harte de inzichten die ze hebben opgedaan in hun leven.


De cursussen zijn geïnspireerd op het aloude concept van “eenheid” en refereren aan een wijd spectrum van filosofen, denkers en schrijvers. Het simpele maar krachtige concept van eenheid, of non-dualiteit (Advaïta), betekent dat er een essentiële eenheid aan alles ten grondslag ligt.


Een cursist over de lessen

"Door de lessen heb ik een vrijheid ervaren die ik niet eerder kende. Ik heb ontdekt hoe fijn het is om van binnen stil te zijn, al is het maar voor even. En hoe nodig het is om daar elke week aan herinnerd te worden. Twijfels brengen me niet meer zo in de war en ik kan genieten van simpele dingen zoals afwassen met volle aandacht of wachten in de rij voor de kassa."   
 

Over ons

De School Voor Praktische Filosofie & Spiritualiteit is een centrum voor spirituele, praktische kennis en onderzoek. Het is bedoeld om jou te helpen een voller, rijker en zinvoller leven te leiden. Om het spirituele aspect van je wezen te ontwikkelen in overeenstemming met natuurlijke wetten. Dit wordt gedaan door het geven van cursussen in praktische filosofie, seminars, workshops, retraites en meditatie. 

De School voor Praktische Filosofie en Spiritualiteit is 60 jaar actief in Nederland, en biedt cursussen aan in Amsterdam/Badhoevedorp, Breda, Den Haag, Deventer, Eindhoven, Groningen, Leeuwarden en Utrecht.

 

Enkele quotes ter overweging & inspiratie

Als we liefhebben, moeten we degene die we liefhebben in al zijn aspecten accepteren. (Inclusief jezelf)."
Dr. Roles

Obstakels zijn die enge dingen die je ziet als je je ogen niet op je doel gericht houdt.”
Henry Ford (1863-1947)

"Hij die anderen de schuld geeft heeft nog een lange weg te gaan. Hij die zichzelf de schuld geeft is halverwege. Hij die niemand de schuld geeft, is gearriveerd."
Chinees gezegde

 

 

Op de hoogte blijven

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd op de hoogte van interessante workshops of lezingen en krijg je regelmatig tips over gezondheid en vitaliteit. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.
Bekijk de laatste nieuwsbrief >