tr?id=1705042142839857&ev=PageView &noscript=1 Blog Zero Point - Zero-point

Blog

engelen_IB Blog Zero Point - Zero-point

Lieve mensen, In talloze boeken wordt er geschreven over Engelen. En als er ergens tussen Godsdiensten géén strijd over wordt gevoerd dan is het over het bestaan van deze prachtige wezens. Met elkaar hebben we het over de kids, het werk, Koningsdag of het oh zo koude voorjaarsweer. Maar over Engelen praten we nooit. Het is gewoon geen thema. Terwijl ze zo’n belangrijke rol spelen in ons dagelijks leven. Dat is toch wonderlijk? 

De energie van september heeft alles te maken met 'wat kan ik laten gaan' en 'wat wil ik vanuit m'n hart verder tot stand gaan brengen'? De natuur spiegelt ons deze energie: de eerste bladeren verliezen hun kleur en beginnen te vallen. Ze sterven af. Tegelijkertijd is dit de periode van oogsten en het uitwaaieren van nieuwe zaden op zoek naar vruchtbare grond waarin ze kunnen gedijen zodat ze volgend voorjaar krachtig tot bloei kunnen komen. 

dragon-238931_1920 Blog Zero Point - Zero-point

In een land hier ver vandaar woonde een Koning. 
En wat niemand van zijn onderdanen wist is dat achter in de grote paleistuinen van deze Koning een draak huisde die leefde van angst, woede en verdriet. Als de oogsten waren mislukt en de mensen vertwijfeld, dan vloog hij in de nacht over de huizen van de mensen en ademde diep hun nare dromen in. Hij deed zich tegoed aan de angsten en zorgen van de mensen. En ook de tranen van verdriet waren kostbaar voor hem. Nooit werd de draak betrapt. Hij bevond zich in de werkelijkheid achter de werkelijkheid...

thermometer-1539191_1920 Blog Zero Point - Zero-point

In veel landen wordt HCQ (Hydroxychloroquine) in combinatie met Zink en Azitromycine al veel langer voorgeschreven aan mensen met Covid-19. En met uitstekende resultaten. Nu ook de Isala kliniek in Zwolle naar buiten is gekomen met de eerste positieve onderzoeksresultaten mogen we verwachten dat dit behandelprotocol (Zelenko protocol) ook in Nederland eindelijk een plek krijgt. Vooral de behandeling in de eerste lijn via de Huisarts is bijzonder hoopgevend.

claytonia-perfoliata-846509_1920 Blog Zero Point - Zero-point

Soms hoef je helemaal niet ver voor je boodschappen. In mijn achtertuin en zelfs tussen de stenen van de oprit zie ik overal de mooie frisgroene blaadjes van de winterpostelein opkomen. Winterpostelein is een plantje uit de keuken van moeder natuur. Je hoeft het niet te zaaien, want het verschijnt vanzelf. Prachtig frisgroen en stralend. En winterpostelein is heerlijk! Hoe eet je winterpostelein?
 

cone-flower-2876541_1920 Blog Zero Point - Zero-point


Corona crisis


Als er één kruid is dat ons deze Coronatijd door helpt dan is dat Echinacea. De rode Zonnehoed. Ze komt oorspronkelijk uit Noord Amerika en is door Dr Vogel (Zwitsers natuurgeneeskundige) naar Europa gebracht. Het is een krachtige en statige plant. Een echter genezer die iedereen in huis zou moeten hebben. 


De laatste weken van de winter zijn altijd lastig. We zijn te veel binnen, bewegen te weinig en krijgen maar een flintertje zonneschijn. Veel mensen worden dan vatbaar voor griep. En nu dan ook voor de nieuwe heftige variant: Corona. Sommige mensen hebben flink last van hoestbuien, bij anderen is het met een paar dagen weer gedaan. Maar de ouderen/zieken zijn natuurlijk véél kwetsbaarder. Daarom is het goed dat we in het land zorgvuldige maatregelen treffen.

Wat kun je zelf doen om je weerstand tegen Corona te versterken?

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_d248 Blog Zero Point - Zero-point


Corona crisis
 

Niet vaak hebben we een tijd gekend waarin we wereldwijd zo nauw met elkaar verbonden zijn geweest als nu. Maar het is een verbondenheid in onzekerheid en angst. Iedere minuut kunnen we via de media de maatregelen volgen die in de verschillende landen wereldwijd genomen worden om infectie met het Corona virus tegen te gaan. Maatregelen waarbij hele landen op slot gaan en mensen in isolatie thuis zitten. 

De vraag is hoe wij zelf ons steentje kunnen bijdragen in deze situatie?  Wat kunnen we doen?

new-years-day-4731207_1920 Blog Zero Point - Zero-point


Moed en toewijding

Bedenk je: de tijd is nooit rijp, maar de tijd is wel eindig


Zou het dan eindelijk anders gaan worden? Beter? Eerlijker? Mooier, gezonder en veiliger? Gaat het ons lukken om de samenleving groener te maken en duurzaam? Krijgen we meer vrede in de wereld en minder mensen die moeten vluchten voor geweld en armoede?  Zou die situatie eindelijk een stap dichterbij kunnen komen? Technologie is hierin een belangrijke sleutel verrassend genoeg...

meditation-1384758__480 Blog Zero Point - Zero-point


Meditatie, hoe je dat vroeg laatst iemand me?


Van buiten naar binnen keren, dat is niet makkelijk. Zeker niet als je onrustig bent of gespannen. Als je bewust de tijd neemt met jezelf en gaat zitten dan kun je schrikken over wat er zich allemaal in die binnenwereld afspeelt. Gedachten en flarden van denkbeelden flitsen af en aan. In hoog tempo en vaak ongestructureerd. Ook je lichaam voelt iedere keer wisselend. Dan meldt zich een schouders, je buik dan weer je nek. En zelfs het gevoel, de emoties kunnen in een fractie van een seconde omslaan.


Meditatie is dan een uitkomst. En voor ons dagelijkse leven, om geïnspireerd, happy en op je eigen spoor te blijven een must. Meditatie is niet ingewikkeld of moeilijk. Het vraagt gewoon oefening en training. Het is als een ongebruikte set focusspieren, die je gaat activeren om sterk te worden. 

reed-4004407__480 Blog Zero Point - Zero-point

Ieder jaargetijde heeft zo haar kwaliteiten. Meebewegen op deze energie, op de kracht van het seizoen brengt rust en harmonie. De kwaliteiten van de winter zijn niet zo ingewikkeld. De koude en de verstilling in de natuur wijzen je de weg. Het knisperende geluid van de sneeuw, de prachtige kristallen op het blad. Alles nodigt uit om tot stilstand te komen. Om een pauze te nemen in je leven...
 

15259547011_4a84bbbae1_z-(1) Blog Zero Point - Zero-point

Dat besef is, hoe gek het ook klinkt, na het sterven van mijn jongste zusje, langzaam maar zeker in al m'n vezels doorgedrongen. Pas als het er niet meer is, weet je beter. Het leven is zo ontzettend de moeite waard. Ondanks al het verdriet en gemis.

daisy-712892_1920 Blog Zero Point - Zero-point


Je weet het niet met je hoofd, maar met je hart
 

Er is een heel simpele vraag die je iedere keer weer op het juiste spoor zet. Bij twijfel, een dilemma, een probleem of een frustratie. Ga even rustig zitten en stel jezelf de vraag: wat zou liefde doen? En het mooie is er komt altijd een antwoord. Je weet het niet met je hoofd, maar met je hart...

hand-1917895_1920 Blog Zero Point - Zero-point


Dingen samen doen
 

Laatst was ik bij een lezing over trends. De trendwatcher vertelde dat de Twin-Trend één van de belangrijkste trends is op dit moment. Dat wil zeggen: dingen samen doen. Samen een auto delen, huizenruil in de vakantie of met elkaar een moestuin onderhouden in de wijk. Prachtig toch? En al deze initiatieven komen van onderop. Vanuit mensen zelf. Niks politiek of overheid. We staan aan het begin van grote maatschappelijke veranderingen. En dat willen we zelf.

ginkgo-3750276_1920 Blog Zero Point - Zero-point


Ginko Biloba
 

De kruidengeneeskunde is uiterst interessant en boeiend. Het mooie aan dat vak is dat er medicinale planten beschikbaar zijn voor aandoeningen waar vanuit onze reguliere geneeskunde slechts medicatie beschikbaar is met veel bijwerkingen. Wat doet de Ginko Biloba voor ons?

stinging-nettle-474357_1920 Blog Zero Point - Zero-point

Wildplukken is hip. Gewoon het bos in of de duinen door op zoek naar een extra portie vitaminen en mineralen. Eerst zochten we het ver weg en kochten we massaal Gojibessen of Chia zaad. Maar nu beseffen we dat heel dichtbij ook allerlei planten groeien die wellicht net zo goed zijn als de van ver aangevoerde superfoods. Het is weer tijd voor heerlijke brandnetelsoep!
 

bread-1281053_1280 Blog Zero Point - Zero-point

Een van de opzienbarendste boeken over voeding waarin ons huidige eetpatroon onder de loep wordt genomen is het boek Broodbuik van de Amerikaanse Cardioloog William Davis. Dr Davis toont aan dat de belangrijkste oorzaak van obesitas, diabetes, kanker, Alzheimer en andere moderne ziektes, is gelegen in de simpele tarwekorrel. Hoe kan dat?
 

elder-3429736_1920 Blog Zero Point - Zero-point

De vlier bloeit! Als je nu het bos in gaat zie je bij de overgang naar open plekken de vlier bloeien. Prachtig grote schermen met talrijke crème-kleurige, zoet geurende bloemetjes. De vlier is een grote struik die kan uitgroeien tot een kleine boom. Van oudsher is de vlier geliefd om haar krachtige heilzame werking...
 

bees-4003580_1920 Blog Zero Point - Zero-point

Geen enkel dier werkt zo hard als de bij. Appels, peren, boontjes en tomaten. Ze liggen allemaal in het schap dankzij het onuitputtelijke werk van onze bijen. Samen met de hommels bestuiven ze meer dan 70 procent van onze landbouwgewassen. De laatste jaren is er groot alarm geslagen over de massale bijensterfte. Is onze voedselproductie in gevaar?
 

41722847642_dc13b0b0fe Blog Zero Point - Zero-point

De zomer is een kostbare tijd. Een tijd van uitademen, ontspannen en laten gaan. Afgelopen week waren we aan zee.  De prachtige Noordzee met haar brede stranden. Het was er rustig. Nauwelijks strandgasten, gek genoeg. Dus eindeloos veel ruimte om te wandelen, in de zon te zitten en zelfs een frisse duik te nemen.

girl-797837_1920 Blog Zero Point - Zero-point

De zon is van oudsher cruciaal voor onze gezondheid en ons welbevinden. We worden blij en opgewekt als we genoeg zonlicht tot ons nemen. Het goede nieuws is dat mensen die met regelmaat aan de zon worden blootgesteld een verlaagde kans hebben op MS en diverse kankervormen. Vitamine D speelt een belangrijke rol in dit mechanisme. Hoe zorg je voor een gezonde dosis zon? 

glass-2875091_1920 Blog Zero Point - Zero-point

Het is een goede gewoonte om de dag te beginnen met een groot glas warm water. Warm water neemt de afvalstoffen mee die zich in de loop van de nacht hebben verzameld in je spijsverteringskanaal. Alsof je de leidingen even flink schoonspoelt. Maar neem je dan water uit de kraan?
 

nature-2531761_1920 Blog Zero Point - Zero-point

De zomer kan soms zo eindeloos lijken. Vooral als je echt de tijd neemt om te genieten van avonden rond een vuurtje, dobberen op de zee of uren wandelen door de bergen.  Wat heerlijk dat er zo'n tijd in een jaar zit. Alles vertraagt, deadlines zijn verdwenen en je doet slenterend je boodschappen. Dingen kunnen ook morgen. Of niet. Je neemt afstand van zaken en je hoofd raakt leeg. Op die momenten glippen de nieuwe ideeën naar binnen...
 

pancake-1984712_1920 Blog Zero Point - Zero-point

Als voedingskundige vind ik het iedere keer weer geweldig om te zoeken naar lekkere en gezonde maaltijden. Om je energieniveau te verhogen is een warm ontbijt een must. Daar hebben we iets op gevonden: American Boekweit Pancakes. En als ook de kids ervan smullen is het helemaal goed toch?
 

sloe-625743_1920 Blog Zero Point - Zero-point

Herfst is bessentijd. En bessen van eigen bodem kun je met recht een super-super-food noemen. Al heel vroeg in het voorjaar bloeien de Kornoelje, Meidoorn en Sleedoorn. De bessen die na de bloei verschijnen hebben maandenlang de tijd, soms zelfs tot november, om zonlicht op te nemen. En zo worden deze bessen echte vitaminebommetjes voor de donkere tijd van het jaar. Hoe maak je van deze bessen een geneeskrachtige drank?
 

muesli-3186256_1920 Blog Zero Point - Zero-point

Nu we overgaan van zomer naar herfst wordt het zéker tijd voor een warm ontbijt. De traditionele Chinese Geneeskunst is daarin heel duidelijk. Ontbijten direct vanuit de koelkast kost veel energie. De koude dooft het verteringsvuur in je buik. Dat gaat ten koste van je vitaliteit. Hoe kan het beter?
 

autumn-leaf-3876213_1920 Blog Zero Point - Zero-point

Het is het najaar en de bladeren vallen. Het leven trekt zich terug. Laat in deze periode de bomen je de richting wijzen. Het is nu de tijd om stil te staan bij wat je wilt laten gaan. Waar je afscheid van wilt nemen. Wat je los kunt laten. Laat alles van zwaarte gaan. Laat verdriet los en pijn. Neem bewust afscheid van dat wat klaar is. Het hoofdstuk dat dicht kan. Hoe doe je dat? 
 

christmas-3983889_1920 Blog Zero Point - Zero-point

Het is alweer de laatste maand van het jaar. De winter nadert. De bomen verliezen hun blad en de natuur komt langzaam echt tot stilstand. Wij hebben soms de neiging onszelf buiten de natuur te plaatsen. Alsof wij los functioneren van alles om ons heen. Maar dat is natuurlijk niet zo. Sterker nog: je leven wordt veel makkelijker als je je ritme aanpast aan wat er in de natuur om je heen gebeurt.
 

24516408628_5d01920ef7_o Blog Zero Point - Zero-point

Als mooie tegenhanger voor al het zoets van December, is het handig om iets te vertellen over zout. Zout is een bekende smaakmaker. Maar het gewone zout uit de supermarkt is ontdaan van belangrijke minerale stoffen. Het is daarom veel beter én lekkerder om te kiezen voor ongeraffineerd zout zoals Keltisch zeezout. Keltisch zeezout  is een rijk complex van 84 mineralen en spoorelementen. En hiermee kunnen we Sole maken...
 

13287664443_e36b8310b2_k Blog Zero Point - Zero-point

Januari is inmiddels alweer volop aan de gang. Maar ondanks dat voelt het nieuwe jaar nog zo pril. Alsof de echte start nog moet komen. Nu de uitademing van het oude jaar is afgerond lijkt het alsof de inademing van het nieuwe jaar nog even op zich laat wachten. Vreemd toch? Dat gevoel van adempauze? Dat gevoel van liever nog even niets?
 

dalai-lama-2244829_1920 Blog Zero Point - Zero-point

Tijdens zijn bezoek aan Nederland wist de Dalai Lama veel teweeg te brengen. Deze tekst is van hem:

'Never give up. No matter what is going on. Never give up. Develop the heart. Too much energy in your country is spent developing the mind instead of the heart. Develop the heart. Be compassionate...
 

thermometer-3656065_1920 Blog Zero Point - Zero-point

In onze samenleving zijn de meeste mensen een beetje beducht voor koorts. Zeker bij babies of kinderen. En toch is koorts één van de effectiefste manieren om indringers als bacteriën en virussen een kopje kleiner te maken. Als jouw lichaam in staat is de temperatuur flink te laten oplopen heb je een krachtig verweer bij allerlei ziekteprocessen.
 

world-3043067_1920 Blog Zero Point - Zero-point

Wat een prachtige dagen laat februari ons zien. Als je dit weekend niet in het bos bent geweest dan zou je eigenlijk nog moeten gaan. Het is heerlijk buiten! En als er nu geen sneeuw of ijs meer komt dan is het voor het eerst dat de winter écht aan ons voorbij is gegaan. Dat is vreemd. Haast onwerkelijk. Hoeveel signalen moeten we krijgen voordat we werkelijk beseffen dat het klimaat verandert?

 

belly-3186730_1920 Blog Zero Point - Zero-point

Wat is het standaard Nederlandse 'gezonde' ontbijt? Een bakje magere Joghurt met muesli en fruit. Liefst superfruit zoals bosbessen uit de diepvries. Dan denk je toch dat je goed bezig bent? En toch is dat niet waar. Sterker nog: zo'n ontbijt kost je energie! Hoe kan dat?
 

amethyst-378374_1920 Blog Zero Point - Zero-point

Het blijkt dat jonge planten geteeld met gezuiverd én gevitaliseerd water zich krachtiger ontwikkelen met een beter vertakt wortelstelsel dan regulier gekweekte planten. Ze zijn gezonder en vitaler. Met waterzuivering zijn we al langer bekend. Veel mensen gebruiken extra filters om restanten chloor, kalk en zware metalen uit het kraanwater te halen. Maar wat is precies gevitaliseerd water?
 

Op de hoogte blijven

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd op de hoogte van interessante workshops of lezingen en krijg je regelmatig tips over gezondheid en vitaliteit. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.
Bekijk de laatste nieuwsbrief >

logo Blog Zero Point - Zero-point

 

Stichting Zero-Point
Ceresstraat 29 
4811 CA Breda
Telefoon: 06 46111104
info@zero-point.nl

 

Facebookpagina voor alle activiteiten – like & share