tr?id=1705042142839857&ev=PageView &noscript=1 Qi Gong les - Zero-point
Tai-Chi-groet Qi Gong les - Zero-point
Praktische informatie

Lestijden
Woensdag: 9:15 tot 10:15 uur Tuinzaal
Vrijdag: 10 tot 11 uur Stilteruimte
Vrijdag: 11.30-12.30 Stilteruimte
 

Betaling:
Kosten
Een proefles kost €10,00
Een losse les kost €15,00
Als je een 1 maandabonnement neemt, kost een les €14,00, incl. BTW
Als je een 3 maandenabonnement neemt, kost een les €12,00, incl. BTW

Bij een abonnement krijg je een factuur waarna je het bedrag kunt overmaken.
Je kunt per betaalverzoek, of ‘tikkie’, betalen als je dat prettig vindt.


Meer informatie
www.ingeverton.nl 
Telefoon: 06 57390188

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inge Verton

Qi gong is de kunst van het laten stromen van je levensenergie. Het is de Chinese bewegingsleer voor de verdediging van het lichaam tegen ziekten, met externe of interne oorzaken. Letterlijk is qi, levensenergie en gong, kunst in het Chinees. (Uitspraak: Tjie koeng).

Qi gong bestaat uit gemakkelijk te volgen bewegingen. Elke vorm is bedoeld om de energiestroom in het lichaam te helpen stromen. Tijdens het oefenen wordt je bewust van eventuele blokkades, waardoor je gericht kunt werken aan het vergemakkelijken van de energiestroom en het vergroten van je energie. Met Qi gong versoepel je ook je spieren en pezen. Je voelt je fysiek vitaler. Op het mentale vlak heeft het een positieve uitwerking op je flexibiliteit, je gemoedstoestand en je innerlijke rust.

Qi gong is gebaseerd op de Chinese natuurfilosofie, die uitgaat van Yin en Yang, tegenpolen die elkaar aanvullen en compleet maken. Ook in de bewegingen komen yin en yang terug, wat maakt dat de bewegingen vloeiend verlopen. Om ze vloeiend te kunnen uitvoeren, train je de bouwstenen voor een goede gezondheid: timing, hardheid, uithoudingsvermogen, lenigheid, coördinatie, snelheid, kracht en evenwicht.
 

Mijn Qi gong lessen

De les begint met het losmaken en warm maken van je lichaam. Na een paar slokken thee halverwege de les, richten we ons op specifiekere Qi gong vormen. De lessen duren een uur. Mee: Gemakkelijk zittende, losse kleding en gymschoentjes met dunne zool of anders dikke sokken.

 

Over mij

Ik ben Inge Verton en geef graag Qi gong- en Tai Chi les, Qi massages en zwemtechnieken, oftewel water Qi. Ik ben sociologe, heb gewerkt als beleidsadviseur, als inspecteur van politie, als hoofdtrainer van een zwemclub en ben therapeut in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG).


Ik vind het heerlijk om de oude Chinese leer in de vorm van beweegkunst en massage door te geven, omdat het mensen dichterbij hun lijf en zichzelf brengt. In verbinding met jezelf, kun je verbinden met anderen. De Chinese benadering van gezondheid, en in feite het leven, inspireert, verbaast en verrast me steeds weer, waar ik me blij en dankbaar bij voel.


Ik ben organisator van het netwerk Bredames, betekenisvol ondernemen dat maandelijks bijeenkomt om ondernemende vrouwen met hart voor hun omgeving met elkaar in verbinding te brengen, van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Als je interesse hebt, kijk hiervoor op Facebook naar Bredames, betekenisvol ondernemen.

Op de hoogte blijven

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd op de hoogte van interessante workshops of lezingen en krijg je regelmatig tips over gezondheid en vitaliteit. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.
Bekijk de laatste nieuwsbrief >