tr?id=1705042142839857&ev=PageView &noscript=1 Tai Chi - Zero-point
Qi-Gong-28-Boschstraat-juni-2021-(2) Tai Chi - Zero-point
Praktische informatie

Lestijden
Donderdag van 19:00 tot 20:15 uur voor beginners en gevorderden, in de Tuinzaal


Kosten
Een proefles kost €12,00
Een losse les kost €15,00
Als je een 1 maandabonnement neemt, kost een les €14,00
Als je een 3 maandenabonnement neemt, kost een les €12,00


Betaling
Een proef- en losse les kan contant of per betaalverzoek, Tikkie, worden betaald.
Bij een abonnement krijg je vooraf een factuur waarna je het bedrag kunt overmaken.
Je kunt ook per betaalverzoek betalen als je dat prettig vindt.


Meer informatie
www.ingeverton.nl 
Telefoon: 06 57390188
 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Inge Verton

Onder Tai Chi verstaan we: Een van de vormen van zelfverdediging uit de Chinese martiale leer. Eigenlijk betekent Tai Chi in het Chinees “Het hoogst haalbare”. De volledige naam is Tai Chi Quan oftewel “Het hoogst haalbare in de gevechtskunst”.

Dit is Tai Chi

In Tai Chi vorm je een reeks aan houdingen, die erop gericht zijn om een fictieve of schaduw- aanval af te weren. Daar waar je je in Kung Fu richt op het verdedigen van jezelf tegen een tegenstander in de krijgskunst en je jezelf in Qi Gong verdedigt tegen ziektes, is Tai Chi een tussenvorm.


Hierom Tai Chi

In Tai Chi beweeg je altijd vanuit je centrum en gebruik je je Qi daarmee volledig in harmonie met en ten dienste van jezelf. Qi is je levensenergie. Dit werkt rustgevend, Qi-versterkend en is daarmee goed voor je fysieke en mentale gezondheid. Je traint jezelf met Tai Chi op een diep niveau op een afweer van een fictieve aanvallende beweging. Daarom zijn de bewegingen ook martiaal van aard.

Net als bij Qi Gong is ook bij Tai Chi het streven de bewegingen moeiteloos en gecoördineerd in elkaar over te laten vloeien en is het eveneens een vorm van beweging in meditatie. Hiermee heeft het beoefenen van Tai Chi een spirituele kant. Voor sommigen is het gezondheidsaspect het belangrijkst, voor anderen de gevechtskunst en voor nog anderen het bewustzijn vergrotende aspect.


Mijn Tai Chi lessen

Er zijn meer Tai Chi stijlen en vormen, zoals de 108-vorm, de 48-vorm, de 24-vorm en meer. Ik ben geschoold in de 48-vorm Yang stijl en geef die graag door aan anderen. De les begint met het losmaken en warm maken van je lichaam. Na 20 minuten of een half uur nemen we een paar slokken thee en vervolgen we de les met het beoefenen van de Tai Chi vorm. Tijdens de les draag je gemakkelijk zittende, losse kleding en gymschoentjes met dunne zool. Je kunt bij mij schoentjes kopen voor €15,00.
 

Over mij

Ik ben Inge Verton en geef graag Qi gong- en Tai Chi les, Qi massages en zwemtechnieken, oftewel water Qi. Ik ben sociologe, heb gewerkt als beleidsadviseur, als inspecteur van politie, als hoofdtrainer van een zwemclub en ben therapeut in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG).


Ik vind het heerlijk om de oude Chinese leer in de vorm van beweegkunst en massage door te geven, omdat het mensen dichterbij hun lijf en zichzelf brengt. In verbinding met jezelf, kun je verbinden met anderen. De Chinese benadering van gezondheid, en in feite het leven, inspireert, verbaast en verrast me steeds weer, waar ik me blij en dankbaar bij voel.


Ik ben organisator van het netwerk Bredames, betekenisvol ondernemen dat maandelijks bijeenkomt om ondernemende vrouwen met hart voor hun omgeving met elkaar in verbinding te brengen, van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Als je interesse hebt, kijk hiervoor op Facebook naar Bredames, betekenisvol ondernemen.

Op de hoogte blijven

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd op de hoogte van interessante workshops of lezingen en krijg je regelmatig tips over gezondheid en vitaliteit. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.
Bekijk de laatste nieuwsbrief >