tr?id=1705042142839857&ev=PageView &noscript=1 Singing circle - Zero-point
Paulien _Ongering_jpg Singing circle - Zero-point


Praktische informatie

 

Lestijden:
Woensdag 10.30 - 11.45 uur 

Drie series 
Serie 1   september t/m december 
Serie 2   januari t/m maart 
Serie 3   april t/m juni 

 

De kosten zijn €70 voor 5 sessies en €120 voor 10 sessies.
Bij inschrijving voor drie series geldt een aantrekkelijke korting. De jaarprijs is dan €380  ipv  €456.
Een proefles kost €10.
Een gemiste les mag altijd ingehaald worden bij een andere groep op een andere tijd binnen de serie-tijd. 

 

Meer informatie
Telefoon:
076-5871111
06-20571099
www.paulienongering.nl/
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Paulien Ongering

Zingen is een bron van kracht en eigenheid. The Singing Circle is in het leven geroepen voor mensen die willen (leren) zingen om het zingen zelf. De drempel is laag: iedereen kan meedoen, ongeacht niveau of ervaring.

The Singing Circle is in het leven geroepen voor mensen die willen (leren) zingen om het zingen zelf. De drempel is laag: iedereen kan meedoen, ongeacht niveau of ervaring.The Singing Circle is een uitgelezen plaats om het zingen in een groep te oefenen. Voor veel mensen geldt dat ze als kind vaak te horen hebben gekregen: je zingt vals, je bromt, ga maar achteraan staan. Kortom, de ideale situatie om voor goed met zingen op te houden. Maar vroeg of laat komt deze oerimpuls weer boven: ik wil zingen! Door een tijdje met The Singing Circle mee te zingen, raak je je schroom kwijt, ga je meer durven, ontwikkel je een ontspannen, mooie, en eigen klank. 


Liederen en mantra’s uit diverse culturen

In ontspannen sfeer zingen we liederen en mantra’s uit diverse culturen. Dit resulteert vrij gemakkelijk in meerstemmig zingen. We zingen zowel mét als zonder bladmuziek, zowel mét tekst als zonder tekst, mét en zonder begeleiding van gitaar en piano. Er wordt ook geïmproviseerd, wat voor de meeste mensen wel een uitdaging is, en voor anderen iets waarnaar ze vaak verlangd hebben. Juist in improvisaties komen de meest eigen, mooie stemmen tevoorschijn! Er is geen doel, behalve lekker zingen; we werken niet naar een uitvoering toe.

 

Helend zingen

Kern bij het helend zingen is het lang aanhouden van tonen, zodat het lichaam de tijd heeft de ontstane frequentie is zich op te nemen. Visualisaties en volledige ademhaling helpen het lichaam de tonen te ontvangen. De tonen vinden hun eigen weg en kunnen zo de plekken in het lichaam, waar energie zich opgehoopt heeft, weer doorlaatbaar maken. Het positieve effect van een uur helend zingen kan nog langere tijd nawerken. Docente Paulien Ongering

"Ik begeleid groepen mensen die willen zingen. Daarnaast geef ik les aan kinderen en volwassenen die zich muzikaal willen ontwikkelen middels zang en instrumenten. Als muziekdocent, opgeleid aan het conservatorium, maak ik gebruik van werkvormen als circle-games, drama en improvisatie. Daarnaast heb ik veel ervaring als podium muzikant-zangeres in diverse muziekstijlen." 

Leuk als je mee komt doen! Zingen is heerlijk. Probeer het uit! 

Op de hoogte blijven

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd op de hoogte van interessante workshops of lezingen en krijg je regelmatig tips over gezondheid en vitaliteit. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.
Bekijk de laatste nieuwsbrief >