tr?id=1705042142839857&ev=PageView &noscript=1 Laura Verstraaten - Zero-point
LauraVerstraaten Laura Verstraaten - Zero-point

Hatha Yoga

Lu Jong en Hatha yoga docente
Laura geeft verschillende vormen van yoga, waaronder Lu Jong, Tibetaanse helende yoga. Ze geeft al vele jaren les op Zero-Point. Ze vervult meerdere rollen in haar leven, maar ze voelt zich gewoonlijk een danser. Als meisje en jonge vrouw danste Laura: dat was haar passie. En nog steeds is bewegen haar drijfveer..


Bewust omgaan met je lichaam geeft inzicht en wijsheid

In 2006 startte ze een praktijk in voetreflexologie. Toen ze aan het begin van deze eeuw een yoga poster zag hangen in de bieb - een dame in een onmogelijke houding die ontspannen in de lens keek - was dat het begin van een lange ontdekkingsreis in de wereld van yoga.


In 2014 had ze de eer om Tulku Lobsang, een beroemde boeddhistische meester, in persoon te ontmoeten. Hij introduceerde Lu Jong in de westerse wereld. Ze volgde de docentenopleiding Lu Jong en geeft sinds 2015 ook Lu Jong lessen. Het heeft effect op je lichaam, geest en energie. Hem hoorde ze tijdens een van de talrijke retreats die volgden, zeggen: via een “diamond body” naar een “diamond heart” naar een “diamond mind”. Van alle drie, is het het gemakkelijkst om je lichaam te veranderen. En ik hou van het lichaam. Er is zo veel aan te ontdekken en daar word je wijzer van. Bewust met je lichaam omgaan geeft inzicht en wijsheid.


Je bent onbegrensd

Als je ’s ochtends de eerste 10 minuten Lu Jong yoga doet, voel je je al anders en beter in je lichaam. En dat heeft meteen invloed op je stemming en je geest. Of doe andere yogahoudigen, probeer maar eens, ga bijvoorbeeld even op je hoofd staan. Echt, ik leer het je. Hetzelfde geldt voor als je van binnen naar buiten kijkt. Vanuit je huis ziet het er buiten misschien donker en somber uit. Als je naar buiten gaat in de frisse lucht en je ervaart de ruimte om je heen, krijg je een heel ander gevoel en heb je een andere waarneming van hoe het buiten is. Als gevolg van de veranderde en verruimde waarneming denk je veel meer in mogelijkheden. En met een glinstering in haar ogen fluistert ze: “Je bent gewoon onbegrensd.”


Hoe lang ga je ermee door?

‘Ik ga er nooit mee stoppen. Ik hoor dat mensen mij toegankelijk en helder vinden. Zo lang mensen komen, geef ik les.’

Ik vond het heerlijk om Laura te mogen interviewen. Wat een vrolijke, open en wijze vrouw.

Inge Verton, maart 2023

Op de hoogte blijven

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd op de hoogte van interessante workshops of lezingen en krijg je regelmatig tips over gezondheid en vitaliteit. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.
Bekijk de laatste nieuwsbrief >