tr?id=1705042142839857&ev=PageView &noscript=1 Vlierbloesem water - Zero-point
elder-3429736_1920 Vlierbloesem water - Zero-point

De vlier bloeit! Als je nu het bos in gaat zie je bij de overgang naar open plekken de vlier bloeien. Prachtig grote schermen met talrijke crème-kleurige, zoet geurende bloemetjes. De vlier is een grote struik die kan uitgroeien tot een kleine boom. Van oudsher is de vlier geliefd om haar krachtige heilzame werking...
 


Ze werd aangeplant bij boerderijen liefst onder het keukenraam ter bescherming van kwade geesten, vliegen en ongedierte. Maar bovenal is de vlier veelzijdig: het jonge blad, de bloesem, de bast en de vruchten zijn allemaal heilzaam!

 

Vlierbloezem water

Heerlijk is het om nu vlierbloesem water te maken. Pluk 3-5 witte bloemschermen en doe die met een schijfje citroen in een glazen kan met water. Laat een uurtje staan. De smaak is zacht en verfrissend. En met alle bloemetjes erin, heel chique en feestelijk om te presenteren. Een echt zomerdrankje. En een gezonde limonade voor de kids.

 

Juni, Ingrid Brulez

1000 Resterende tekens


Op de hoogte blijven

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd op de hoogte van interessante workshops of lezingen en krijg je regelmatig tips over gezondheid en vitaliteit. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.
Bekijk de laatste nieuwsbrief >