Wildplukken is hip. Gewoon het bos in of de duinen door op zoek naar een extra portie vitaminen en mineralen. Eerst zochten we het ver weg en kochten we massaal Gojibessen of Chia zaad. Maar nu beseffen we dat heel dichtbij ook allerlei planten groeien die wellicht net zo goed zijn als de van ver aangevoerde superfoods. Het is weer tijd voor heerlijke brandnetelsoep!
Brandnetelsoep
Vers gemaakte brandnetelsoep lijkt al haast heel gewoon. Maar omdat'ie zo lekker is dan toch even het recept. Pluk uit je tuin of uit het bos, mét handschoenen, de verse jonge toppen van de brandnetel. Als je niet helemaal zeker bent, pluk niet. Maar het kan haast niet missen met die brandharen.
Fruit twee uitjes en twee teentjes knoflook en doe de schoon gewassen brandnetels in de pan. Vul aan met water. Doe blokjes biologische bouillonpoeder erbij en laat zachtjes trekken. Pureer en voeg naar smaak zeezout, peper en zure room of soya cuisine toe. Wat ook lekker is om een extra flinke scheut kokosroom toe te voegen. Heerlijk!
April, Ingrid Brulez
Mijn reacties