Als mooie tegenhanger voor al het zoets van December, is het handig om iets te vertellen over zout. Zout is een bekende smaakmaker. Maar het gewone zout uit de supermarkt is ontdaan van belangrijke minerale stoffen. Het is daarom veel beter én lekkerder om te kiezen voor ongeraffineerd zout zoals Keltisch zeezout. Keltisch zeezout is een rijk complex van 84 mineralen en spoorelementen. En hiermee kunnen we Sole maken...
Keltisch zeezout
Dit zeezout komt uit Bretagne, Frankrijk. Hier liggen nog steeds de aloude, door de Kelten aangelegde zoutmoerassen.
Ons bloed bestaat voor 0,9 procent uit mineraalzouten, de samenstelling ervan is voor 98 procent identiek aan zeezout en daarmee lijkt ons bloed op een verdunde oceaan. Net als onze lymfevloeistof, hersenvocht, ons zweet en onze tranen.
Zelf Sole maken
Met keltisch zeezout kun je op eenvoudige wijze je mineraalhuishouding op orde houden. Hoe doe je dat? Vul een schone glazen pot met 1/3 deel zout en 2/3 deel water. Goed schudden en bewaren in de koelkast. Dit mengel noem je een Sole. Neem iedere dag een kleine theelepel van deze oplossing in een groote glas (warm)water en drink dit s'ochtends vroeg op je nuchtere maag. Geweldig voor je mineralen en electrolyten huishouding.
December, Ingrid Brulez
Mijn reacties