tr?id=1705042142839857&ev=PageView &noscript=1 Keltisch zeezout - Sole  - Zero-point
24516408628_5d01920ef7_o Keltisch zeezout - Sole  - Zero-point

Als mooie tegenhanger voor al het zoets van December, is het handig om iets te vertellen over zout. Zout is een bekende smaakmaker. Maar het gewone zout uit de supermarkt is ontdaan van belangrijke minerale stoffen. Het is daarom veel beter én lekkerder om te kiezen voor ongeraffineerd zout zoals Keltisch zeezout. Keltisch zeezout  is een rijk complex van 84 mineralen en spoorelementen. En hiermee kunnen we Sole maken...
 


Keltisch zeezout 


Dit zeezout komt uit Bretagne, Frankrijk. Hier liggen nog steeds de aloude, door de Kelten aangelegde zoutmoerassen.

Ons bloed bestaat voor 0,9 procent uit mineraalzouten, de samenstelling ervan is voor 98 procent identiek aan zeezout en daarmee lijkt ons bloed op een verdunde oceaan. Net als onze lymfevloeistof, hersenvocht, ons zweet en onze tranen. 

Zelf Sole maken

Met keltisch zeezout kun je op eenvoudige wijze je mineraalhuishouding op orde houden. Hoe doe je dat? Vul een schone glazen pot met 1/3 deel zout en 2/3 deel water. Goed schudden en bewaren in de koelkast. Dit mengel noem je een Sole. Neem iedere dag een kleine theelepel van deze oplossing in een groote glas (warm)water en drink dit s'ochtends vroeg op je nuchtere maag. Geweldig voor je mineralen en electrolyten huishouding.

 

December, Ingrid Brulez

1000 Resterende tekens


Op de hoogte blijven

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd op de hoogte van interessante workshops of lezingen en krijg je regelmatig tips over gezondheid en vitaliteit. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.
Bekijk de laatste nieuwsbrief >