tr?id=1705042142839857&ev=PageView &noscript=1 Sleedoorn superfood - Zero-point
sloe-625743_1920 Sleedoorn superfood - Zero-point

Herfst is bessentijd. En bessen van eigen bodem kun je met recht een super-super-food noemen. Al heel vroeg in het voorjaar bloeien de Kornoelje, Meidoorn en Sleedoorn. De bessen die na de bloei verschijnen hebben maandenlang de tijd, soms zelfs tot november, om zonlicht op te nemen. En zo worden deze bessen echte vitaminebommetjes voor de donkere tijd van het jaar. Hoe maak je van deze bessen een geneeskrachtige drank?
 

Sleedoorn superfood


Vooral de Prunus Spinosa, de Sleedoorn, bezit volop zonnekracht. Van de donkerpaarse leerachtige bessen wordt een krachtig elixer gemaakt. Hiervoor breng je de bessen met water, citroen en kaneel heel langzaam aan de kook. Neem de tijd. De bessen geven dan makkelijker hun geneeskracht vrij. Laat een nachtje staan en giet af. Zoet met een beetje honing. Sleedoorn helpt je te herstellen na ziekte en verhoogt je weerstand in de herfst en winter.

Lukt het je niet om sleedoornelixer zelf te maken?

Kijk dan eens in een gezondheidswinkel naar de produkten van Weleda. Zij bereiden zorgvuldig hun biologische Sleedoorn elixer. Zeker als je net een babytje hebt gekregen is dit een prachtig middel. Het stimuleert tevens de borstvoeding. Of als je in een hersteltraject bent na een operatie is Sleedoorn ook een echte aanrader. Met heet water maak je een heerlijk verwarmende en gezondheidsbevorderende drank. Geniet ervan!

 

Oktober, Ingrid Brulez

1000 Resterende tekens


Op de hoogte blijven

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd op de hoogte van interessante workshops of lezingen en krijg je regelmatig tips over gezondheid en vitaliteit. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.
Bekijk de laatste nieuwsbrief >