tr?id=1705042142839857&ev=PageView &noscript=1 Vergeetachtigheid - Zero-point
ginkgo-3750276_1920 Vergeetachtigheid - Zero-point


Ginko Biloba
 

De kruidengeneeskunde is uiterst interessant en boeiend. Het mooie aan dat vak is dat er medicinale planten beschikbaar zijn voor aandoeningen waar vanuit onze reguliere geneeskunde slechts medicatie beschikbaar is met veel bijwerkingen. Wat doet de Ginko Biloba voor ons?

Ginko Biloba

 

En soms is de kloof minder groot dan we denken. Zo is dat ook met Ginko Biloba, de Japanse Tempelboom. Een extract van de bladeren wordt in de apotheek verkocht bij de doorbloedings-stoornis 'etalagebenen’. En dat klopt: Ginko bevordert de doorbloeding. Maar Ginko doet veel meer.

 

Vergeet-achtigheid


Vanuit de kruidengeneeskunde is de Ginko Biloba vooral bekend om zijn krachtige werking bij vergeet-achtigheid en een verminderd geheugen. De betere doorbloeding zorgt ervoor dat de hersenen, die zeer zuurstofgevoelig zijn, beter gaan functioneren.


Wat zegt de vorm van het blad?

En kijk eens naar het blad: heeft dat niet wat weg van een dwarsdoorsnede van ons brein? Soms lijkt het erop of de natuur ons signalen wil geven over haar enorme geneeskrachtige potentieel voor ons als mens. De kunst om die signalen op de juiste manier te verstaan is een belangrijke en nog verder te ontwikkelen kwaliteit in de Kruidengeneeskunde. 

Ingrid Brulez

1000 Resterende tekens


Op de hoogte blijven

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd op de hoogte van interessante workshops of lezingen en krijg je regelmatig tips over gezondheid en vitaliteit. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.
Bekijk de laatste nieuwsbrief >